Az első alkalommal egy részletes állapotfelméréssel feltérképezzük a mozgásszervrendszer működését. Ennek alapján döntünk az alkalmazott módszerről, amely tehát mindig a pillanatnyi helyzettől függ.

A terápia különböző módszerek hatékony ötvözete:

 • Az ízületek passzív kimozgatásával igyekszünk a beszűkült mozgásterjedelmet helyreállítani. A fogások fájdalommentesen javítják az ízületek működését.
 • A relaxációs fogásokkal a feszült, görcsös, tónusos izomzat ellazítására törekszünk. Ezekkel hatékonyan lehet a merev, görcsös izomzatot nyújtani-lazítani, visszaadva ezáltal az ideális mozgásterjedelmet.
 • A masszázsfogásokkal többféle módon segíthetünk. Triggerpont masszázzsal az izmok krónikus feszültségállapotait oldjuk, melynek során az "izomcsomók" mélyen történő pressziójával oszlatjuk el az izomfeszültséget. A fascia az egyik leggyakoribb kötőszövet, melynek lazításával és aktivizálásával helyre tudjuk állítani a helyes statikai tartást és ezen keresztül a működésre is rendkívül jó hatással vagyunk.
 • Köpölyözés fájdalomcsillapításra, izmok lazítására, a véráram, nyirokkeringés és az anyagcsere felpezsdítésére használatos. A dinamikus (mobil) köpölyözéssel a fascia állapotát is javítani tudjuk.
 • Kinesio Taping támogatja, regenerálja az izomzatot és tehermentesíti a sérült területet.
 • Neuro-mozgáskorrekció alkalmazásának lényege: Mozgásunkat a központi idegrendszer vezérli, szabályozza különböző reflexmechanizmusokon keresztül. A módszer keretein belül ezeket a folyamatokat szeretnénk megérteni a gyakorlatban, és ha szükséges korrigálni. Azáltal, hogy a gyakorlatban teszteljük a központi idegrendszer tónusszabályozó mechanizmusát, nemcsak a diszfunkciók létrejöttét értjük meg, hanem reflexműködéseken keresztül tudjuk optimalizálni a mozgásokat, növelni a teljesítményt.
 • Egyéb alkalmazott eszközök: fascial gun és chiropractor activator.

A CsontkovácsMasszázs legfontosabb feladata hogy a csont- és izomrendszered egyensúlyba hozzuk és a szervezet önműködő folyamatait beindítsuk.

Alapvető fontosságú hogy megszüntessük azokat az akadályokat, amelyek nem teszik lehetővé a fájdalommentesség spontán bekövetkezését. A teljes javulás nem esik mindig egybe a kezeléssel: azt követően pár nap is eltelhet, míg a tényleges változás bekövetkezik. A kezelési metódus hatására a test öngyógyító erői felszabadulnak, aktivizálódnak és a szervezet önmaga működését állítja helyre. Ezen felül még javul a mozgáskészség és csökken a fájdalom.

 

Az első időszakban érdemes kúraszerűen alkalmazni, amihez fontos útravalók:

A blokk az ízület passzív mozgásterjedelmében alakul ki, ezért aktív izommunkával, tornával nem szüntethető meg. Sokszor maga a sporttevékenység okozza egy, vagy több ízület elakadását. Emellett mindenféleképpen javasolt a torna, mivel jelentős fájdalomcsillapítás és mozgásjavulás érhető el vele. Tornával javul a szervezet öngyógyító képessége, ezért ha a kezelések számát jelentősen csökenteni kívánjuk, fontos hogy "saját munkával" is hozzájáruljunk a gyógyuláshoz. A masszázs nem kívánja a hagyományos orvoslás és a gyógytorna szerepét átvenni, hanem azzal együtt, azt kiegészítve, mintegy több esélyt adva a javuláshozhoz, működik közre az érdekedben.

A kezelés ellenjavallatai:

   • heveny traumás, gyulladásos és fertőző állapotok
   • egyes daganatos megbetegedések
   • bizonyos agyi vérellátási zavarok, vérzékenység, várandósság esetén egyes technikák ellenjavaltak

 

A kezeléshez szükséges öltözet

A vizsgálat és a kezelés, a nyugati szemléletű manuálterápiákhoz hasonlóan, kényelmes pamut fehérneműben történik. Rövid shortot lehet hozni. Műszálas fürdőruha a csúszásveszély miatt balesetveszélyes, ill. a sportmelltartó, tréning- és egyéb szabadidőruha eltakarja a gerincet, medencét, így ebben nem tudom megvizsgálni. Kérem ezek használatát mellőzni.

Kattintás: Elérhetőség és árak